Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl B-52's - Wild Planet LP



€ 49,00
Inclusief belasting

33RPM LP

Er zijn niet genoeg producten op voorraad



B-52's - Wild Planet

Feest buiten de grenzen!
Het tweede album van Eclectic Group is gelijk aan zijn geweldige debuut.
1/4" / 15 IPS analoge master naar analoge console naar draaibank

Feest buiten de grenzen!
Dit sentiment is niet alleen een van de richtlijnen van de B-52 op hun onophoudelijk leuke tweede album, het is ook een van de hitnummers van de plaat en vat perfect de geest en bedoeling achter deze new-wave klassieker samen.
De B-52's zijn volledig op hun taak voorbereid als vervolg op hun kitscherige debuut en voeren alles een tandje hoger: songwriting, humor, overdrijving, melodieën, hooks en groepsinteractie.
Wild Planet vindt ook dat de band sterkere psychedelische accenten omarmt die naadloos aansluiten bij de lavalampkleuren en -texturen.
Wat een album.

Tracks:

  1. Party Out of Bounds
  2. Dirty Back Road
  3. Runnin' Around
  4. Give Me Back My Man
  5. Private Idaho
  6. Devil in My Car
  7. Quiche Lorraine
  8. Strobe Light
  9. 53 Miles West of Venus

Onstuimig, opzwepend en losbandig zweeft Wild Planet op de vocale inspanningen van de verrukkelijke campy zangers Cindy Wilson en Kate Pierson, wier onschuldige meisjesachtige tonen wonderwel overeenkomen met de verwijfde voordrachten en manische presentaties van Fred Schneider.
Hoewel de pure uitbundigheid en het duizelingwekkende karakter van de muziek ervoor zorgen dat ze bijzaak zijn, zijn de harmonieën van het trio volkomen verbazingwekkend.
Voeg daar Ricky Wilsons voortstuwende strandgitaarriffs, willekeurige piepende synthesizers en een overdaad aan dansbare ritmes aan toe, en je hebt niets minder dan een meesterwerk uit de jaren 80 dat, dankzij zijn optimistische sfeer en levendige grooves, met de tijd alleen maar beter wordt.

Wat betreft slimme humor en eigenzinnig karakter?
Overal.
Vermeldingen van een koelbox, fruitpunch en verrassingsgroeten vormen de aftrap voor het bepalende 'Party Out of Bounds'.
"Private Idaho" is een instant mixtape essential, voorzien van declamerende refreinen en zorgeloze beats.
Om niet achter te blijven, behandelen de B-52's het onderwerp van duivelse bezetenheid op het geestige 'Devil In My Car' en worden hysterisch op 'Strobe Light', ongetwijfeld het beste deuntje ooit geschreven over het bedrijven van de liefde in de schaduw van een pulserend verlichtingsapparaat.
Schneider staat in vuur en vlam, omarmt zijn seksualiteit en drijft zijn vrienden tot nieuwe grenzen.
Er is hier geen sprake van een serieuze zaak; Bij Wild Planet draait alles om feestvieren, en er zijn maar weinig platen die zo’n sfeer beter kunnen vastleggen.

Gemasterd op het wereldberoemde masteringsysteem van Mobile Fidelity en geperst bij RTI, presenteert de genummerde LP van Silver Label de klassieker uit 1980 van de B-52 in een opwindende natuurgetrouwheid.
De allesbepalende baslijnen, uiteenlopende stemtimbres en doorgaans onopgemerkte gitaarlijnen bereiken een ongekend niveau van balans en realisme.
En er waren maar weinig bands die profiteerden van de grootformaat LP-hoezen zoals die van de B-52.
Het omslagportret van deze fashionista's is reden genoeg om deze buitengewone heruitgave te krijgen, die er trots op is de originele kunst te reproduceren tot aan de laatste vegen eyeliner op de gezichten van Pierson en Wilson.

MOFI RECORDS

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

16 ander(e) product(en)