Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water



€ 99,00
Inclusief belasting

180g 33RPM SuperVinyl LP

Laatste items in voorraad


Simon & Garfunkel - Bridge Over Troubled Water

Simon en Garfunkel’s Swan Song: Bridge over Troubled Water bevat een zorgvuldige productie, prachtige songwriting en genezende geest.

Afkomstig van de originele mastertapes en beperkt tot 4.000 genummerde exemplaren: de SuperVinyl 33-RPM LP uit de jaren 180 van Mobile Fidelity speelt met verbluffende details, helderheid en definitie.
1/4" / 15 IPS analoge master naar DSD 256 naar analoge console naar draaibank

Verenigend, rustgevend, geruststellend: Simon en Garfunkels Bridge over Troubled Water werd na de release in 1970 al snel het album van een tijdperk, waarbij het referentiepunt diende als een baken van hoop en een hymne van geruststelling in een tijd die werd gekenmerkt door polariserende veranderingen, sociale onrust, onzekere politiek en het aanbreken van een nieuw tijdperk.
Deze opbeurende redenen – om nog maar te zwijgen over de prachtige songwriting, de nauwgezette productie en de keerpuntoptredens – getuigen waarom het relevanter is dan ooit in ons huidige klimaat.
Muziek, Bridge over Troubled Water suggereert en bewijst tegelijkertijd, heelt alle wonden en tilt alle boten op.

Tracks:

  1. Bridge over Troubled Water
  2. El Condor Pasa
  3. Cecilia
  4. Keep the Customer Satisfied
  5. So Long, Frank Lloyd Wright
  6. The Boxer
  7. Baby Driver
  8. The Only Living Boy in New York
  9. Why Don’t You Write Me
  10. Bye Bye Love
  11. Song for the Asking

Het baanbrekende album Rolling Stone, uitgeroepen tot het 51e beste album aller tijden, bereikt illustere sonische en emotionele hoogten op de 180 g SuperVinyl 33-RPM LP van Mobile Fidelity.
Deze ultra-hifi verzameleditie, gedrukt op MoFi SuperVinyl en strikt gelimiteerd op 4.000 genummerde exemplaren, brengt je dichter bij muziek die verder gaat waar Bookends van het duo ophoudt.
Je geniet van diepzwarte achtergronden en pointillistische details.
Schijnbaar wordt elke noot, ademhaling en beweging gereproduceerd met een voortreffelijke nauwkeurigheid, helderheid en balans.
Elke rotatie profiteert van SuperVinyl's ultrastille vloer en uitstekende groefdefinitie.

Bridge over Troubled Water is de bestverkochte plaat in de VS al meerdere jaren op rij en winnaar van zes Grammy Awards – waaronder prijzen voor Record of the Year, Album of the Year, Song of the Year en Best Engineered Recording –. van toegankelijke verfijning, engelachtige elegantie, moeiteloze zang, losgeslagen ambitie en therapeutische geest.
Hoewel het de laatste studioset zou blijken te zijn voor een duo omringd door creatieve en persoonlijke meningsverschillen, zorgen de samenwerkingsethos en de stijgende harmonieën van Simon en Garfunkel – gecombineerd met reflecterende verhalen gericht op de Amerikaanse ervaring, vriendschap, romantiek en afscheid – ervoor dat de 11-sporen werken in een lofzang op resolutie, verzoening, kalmte en evenwicht.

De thuisbasis van het legendarische titelnummer, opgeluisterd door Garfunkels rustgevende solozang, evenals de even beroemde folkballad 'The Boxer', het uit Peru afkomstige 'El Condor Pasa', het vrolijke 'Cecilia' en de rock-'n-roll 'Baby Driver'.
Bridge over Troubled Water blijft net zo bekend om zijn muzikale diversiteit als om zijn lyrische ontroering.
Simon en Garfunkel gaan verder dan de sjablonen die ze op vier eerdere albums hadden geperfectioneerd en omarmen een toen onvoorstelbaar scala aan stijlen.
R&B, Zuid-Amerikaanse en jazz-achtige invloeden lopen door de nummers heen, elk aangewakkerd door gedurfde experimenten en toch geworteld in een goed georkestreerde mix van melodie, ritme en classicisme die alles persoonlijk, vertrouwd en warm maakt.

Niet voor niets is Bridge over Troubled Water een van de best klinkende albums ooit gemaakt.
Met instrumentatie onder leiding van leden van de legendarische Wrecking Crew uit Los Angeles en meerdere koor- en strijkerssecties, namen de nummers honderden uren in beslag en waren er baanbrekende opnametechnieken bij betrokken.
Bridge over Troubled Water roept zowel de live 'Wall of Sound'-aanpak van Phil Spector op als inventieve effecten en is een triomf van textuur, sfeer en architectuur.
Onze audiofiele editie brengt de unieke eigenschappen van de plaat naar voren.

Of het nu gaat om de galm gegenereerd door Garfunkels cassetterecorder op ‘Cecilia’, echoënde drums gevangen in een gang die je overal in ‘The Boxer’ kunt horen, autogeluiden die ‘Baby Driver’ doordringen, laag na laag van stemmen die ‘The Only Living Boy in New York’ besprenkelen, of echokamerpercussie op het titelnummer, details komen tot uiting met verbluffende nauwkeurigheid, helderheid en dimensionaliteit.
In elk opzicht straalt Bridge over Troubled Water genialiteit uit.

MOFI RECORDS
1 Item

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

16 ander(e) product(en)