Alle Categorieën
  • Free shipping
  • Gratis verzending

    voor orders boven € 100,-

  • Veilig betale
  • Veilig betalen

    Met iDEAL, Paypal,
    Bancontact of
    bankoverschrijving

  • Cadeaubonnen
  • Cadeaubonnen

    niet online inwisselbaar

  • Support
  • Support

    telefonisch of email

Wie is wie?

MoFi Vinyl Keb'Mo - Keb' Mo 33RPM LP



€ 60,00
Inclusief belasting
180g 33RPM LP

Laatste items in voorraad


Keb'Mo - Keb' Mo LP

Nationaal steelgitaarspel, rauwe mondharmonica-solo's, soulvolle tokkelende originelen en een paar covers
1/2" / 15 IPS / Dolby SR naar DSD 64 naar analoge console naar draaibank

In een tijd waarin de meeste hedendaagse bluesmannen ernaar streven het verleden na te bootsen en hun muziek naar de groten te modelleren, is Keb 'Mo' tevreden zichzelf te zijn.
Origineel, charismatisch en enorm begaafd brengt de gitarist/zanger (geboren Kevin Moore) countryblues aan het einde van de 20e eeuw op zijn verbluffende titelloze Epic-debuut, dat snel in de hitlijsten beklom en van de voormalige achtergrondinstrumentalist een begrip maakte.
Vol met gruizige texturen, close-upzang en schitterende akoestiek bezit Mobile Fidelity's sprankelende versie van deze set uit 1994 eindelijk de natuurgetrouwheid die Mo's Delta-soorten uit het achterland naar een levendige veranda brengt.

Playlist:

  1. Every Morning
  2. Tell Everybody I Know
  3. Love Blues
  4. Victims of Comfort
  5. Angelina
  6. Anybody Seen My Girl?
  7. She Just Wants to Dance
  8. Am I Wrong?
  9. Come on in My Kitchen
  10. Dirty, Low Down and Bad
  11. Don't Try to Explain
  12. Kindhearted Woman Blues
  13. City Boy

Deze genummerde LP van 180 gram, op halve snelheid gemasterd vanaf de originele tapes, vertegenwoordigt de allereerste keer dat Mo's keerpuntalbum een broodnodige sonische facelift heeft gekregen.
Voorbij zijn de nevelen die zijn zang vertroebelden, kunstmatige plafonds die de hoge tonen afstompt, en digitale mist die de veelheid aan verhelderende tonen, details en noten verstoorde. Wat wordt onthuld is een verrassende intimiteit en rustgevende emotie, waarbij Mo's prachtige stemtimbres en stembuigingen evenveel ruimte krijgen als zijn gitaar, mondharmonica en tempo.
Eindelijk een geweldig klinkende hedendaagse bluesplaat die geen toevlucht neemt tot afgeleide recycling en flauw revivalisme.

Mo', de zoon van zuidelijke ouders, kanaliseert zijn afkomst via een reeks prachtige volksliedjes die ontspannen, verfrissen en vergasten.
Hoewel hij sindsdien een meer gecommercialiseerde, popgeoriënteerde richting heeft bewandeld, is Mo's aanvankelijke salvo niets anders dan rauwe, pure blues gespeeld met ongebreidelde passie, enorme overtuiging en wat het best kan worden beschouwd als de essentie van hart en ziel.
Keb' Mo' hanteert een meeslepende mix van traditie en moderniteit, waarbij de headliner zich onthoudt van elke poging om een kunstmatige persoonlijkheid aan te nemen en in plaats daarvan zijn reputatie baseert op kwaliteitsliedjes.
Als zodanig resoneert Mo's materiaal met diepe, zachte vibraties en buitengewoon National steelgitaarwerk, dat een aanvulling vormt op zijn vloeiende, akoestische vingerpluk en soulvolle tokkelen.

Mo' werkt af en toe samen met een ensemble.
Maar deze plaat draait vooral om de basis: gitaar, stem en mondharmonica.
Deuntjes als "Victims of Comfort" en "Angelina" getuigen van zijn fenomenale country-blues songwriting; zijn covers van Robert Johnson's "Come On In My Kitchen" en "Kindhearted Woman Blues" spreken tot zijn eerbied voor het verleden.
Shuffles, ballads, dansliedjes – Mo heeft ze allemaal.

Keb' Mo' blijft een van de beste bluesalbums gemaakt in het post-Stevie Ray Vaughan-tijdperk.
Mis dit Amerikaanse juweeltje niet, dat zovelen sindsdien hebben geprobeerd te kopiëren.

MOFI RECORDS
1 Item

Specifieke referenties

Nog geen reviews

Gerelateerd product

16 ander(e) product(en)